Ga naar inhoud

Chats

Met Chats houd je het gesprek gaande tussen evenementen door. Open het via de hoofdnavigatie.

Chat Wie zit erin Zo open je hem
Privébericht Jij en één andere persoon. Stuur een DM op iemands profiel, of Aanmaken in Chats.
Groepschat Mensen die jij kiest, met een naam die jij geeft. Aanmaken in Chats en meer dan één persoon toevoegen.
Activiteit De hosts en gasten van een evenement. Activiteitenchat openen op de evenementpagina, zodra je op de gastenlijst staat.
Groep De leden van een groep. Groepschat op de groepspagina, zodra je lid bent.
  1. Kies in Chats de optie Aanmaken.
  2. Zoek bij Deelnemers op naam of gebruikersnaam en kies mensen. Eén persoon wordt een privébericht. Voeg meer mensen toe voor een groepschat (maximaal 50).
  3. Geef een groepschat een Naam van de chat, bijvoorbeeld “Zaterdagwandelaars”.
  4. Kies Chat starten of Groepschat maken.

Gebruik Zoek chats… om een gesprek te vinden.

Typ in Schrijf een bericht… en verstuur. Je kunt ook:

  • een bestand Bijvoegen, zoals een foto of pdf. Bestanden mogen maximaal 10 MB zijn.
  • Spraakbericht opnemen met de microfoonknop. Sta microfoontoegang toe als daarom wordt gevraagd. Kies Opname stoppen om te versturen, of Opname weggooien.
  • iemand Vermelden door de naam in de chat te kiezen en dan Vermelden.

Staat er bij een bericht Niet verzonden, kies dan Opnieuw proberen of Weggooien.

Houd een bericht ingedrukt (of beweeg er op een computer met de muis over) om:

  • te Beantwoorden,
  • een reactie toe te voegen. Kies Meer reacties voor alle emoji,
  • de tekst te Kopiëren,
  • je eigen bericht te Verwijderen. Er staat dan “Dit bericht is verwijderd”,
  • de afzender te Melden of te Blokkeren. Zie Privacy en veiligheid.

Hosts kunnen berichten verwijderen in de chat van hun evenement, en groepsbeheerders in de chat van hun groep.

Open de ledenlijst van de chat om te zien wie erin zit.

  • In een groepschat die jij hebt gestart, kies je Iemand toevoegen. Die persoon kan alles lezen wat daarna wordt gezegd.
  • Verwijderen: haal iemand uit een groepschat die jij hebt gestart.
  • Chat verlaten: verlaat een groepschat.

Kies Dempen om meldingen voor een gesprek uit te zetten. Berichten komen nog steeds binnen, je krijgt er alleen geen melding van. Kies Dempen opheffen om meldingen weer aan te zetten.

GatherEasy stuurt één pushmelding per gesprek, niet één per bericht. Zodra je de chat hebt gelezen, krijg je bij het volgende nieuwe bericht weer een melding. Chatberichten worden nooit gemaild. Wil je chatmeldingen helemaal uitzetten, ga dan naar Meldingen en zet Chatberichten uit.